0800 50 207 Pošaljite nam e-mail Messenger Viber

Publikacije

Naučite koristiti online usluge Vaše banke

NAPOMENA: Ponuda za odgodu roka otplate na 60 dana prestaje važiti 15.06.2020 godine, molimo kontaktirajte besplatnu info liniju 0800 50 207 za više informacija.

 

Šta je on-line bankarstvo?

Internet bankarstvo, ponekad zvano on-line bankarstvo, plod je sve brže rastuće dostupnosti tehnologije u svijetu. Internet bankarstvo koristi Internet kao kanal distribucije po kojem se vrši bankarska aktivnost, kao na primjer, priijenos sredstava, plaćanje računa, pregledavanje i provjera stanja računa, plaćanje stambenih kredita, pozajmice itd. te naprimjer vrši kupovina putem internet stranica. Kod internet bankarstva klijent pristupa svojom računu iz preglednika/softvera kroz koji pokreće Internet bankarstvo program koji se nalazi na serveru banke, a ne na klijentovom računalu ili mobilnom uređaju.

Da bi korisnik pristupio korištenju e-bankarstva on treba ugovoriti tu specifičnu uslugu sa bankom. Banka naplaćuje naknade za otvaranje računa te klijentu daje na korištenje Token uređaj aplikaciju. Pomoću Tokena, koji ima svoj PIN, korisnik pristupa svom računu online, te ima mogućnost obavljanja novčanih transakcija kao da je i u poslovnici. Kod svihtakvih transakcija trošak obrade je puno niži nego direktno u filijali jer se ne naplaćuje naknada obrade transakcije. 

 

Kako mi on-line bankarstvo može pomoći u vrijeme vanredne situacije?

Za vrijeme vanredne situacije u kojoj se svi trenutno nalazimo povodom globalne pandemije COVID-19 virusa mobilno bankarstvo ili on-line bankarstvo vam može itekako pomoći. S ciljem suzbijanja masovnih okupljanja i plaćanja režija kao i obaveza prema Moneda.ba Vi možete koristiti Vaš online račun kako bi izvršili uplatu za odgodu roka otplate na 60 dana koji je trenutno na sniženju od nevjerovatnih 75% od standardne cijene (u slučaju da imate već aktivnu pozajmicu), kako bi ste zaustavili gomilanje troškova zatezne kamate u toku vanrednog stanja, u slućaju da Vam je potrebno više informacija u vezi odgode roka otplate možete nas kontaktirati na besplatnu info liniju 0800 50 207 ili putem e-maila na [email protected].

 

Vodič za korištenje on-line bankarstva korisnika Unicredit banke

Vodič za korištenje on-line bankarstva korisnika Raiffesein banke

Vodič za korištenje on-line bankarstva korisnika Addiko banke

Vodič za korištenje on-line bankarstva korisnika Sberbank AD banke

Vodič za korištenje on-line bankarstva korisnika Intesa SanPaolo banke

 

Vodič mi ne može pomoći, šta da uradim?

U slučaju da i dalje imate problema sa korištenjem usluga online bankarstva i nakon što ste pogledali video, Vi možete kontaktirati banku u kojoj imate otvoren račun i dobiti daljne upute u korištenju ove usluge. 

MKD Moneda tim